Saturday, June 1, 2013

Teekond itta ja siis põhja

Jõudsin Frankfurti brasiilia aja järgi kell 3 hommikul. Nagu eeldada võiks olin uimane nagu nuiaga pähe saanud kana, lisaks oli ära lagunenud minu kohvri käepide, nii et pidin konstrueerima jalgratta lukust asenduse. Ilm oli külm ja tuuline ning sain oma talvejope kotist välja koukida ja selga panna. Väljas oli 7 kraadi ning isegi kohalikud tundusid lõdisevat. Kõik inimesed pea eranditult on musta ja halli riietatud. Ning isegi kui paistab päike, ei kanta päikeseprille. Olen oma punase jopega nagu jõuluvana või vähemalt mingi tulnukas. Kuidagi palju bemme ja mersusid on ja kõik autod on hallid ja mustad nagu inimesetki.

Ajavahe ja väsimus ajab mind alati sööma, niisiis teen jalutuskäigu lähimal tänaval. Türgi keelt kuulen tänavatel rohkem kui saksa keelt ja türgi keele kõla meeldib mulle palju vähem kui saksa keele kõla kuigi ma ei ole ka suur saksa keele fänn. Peale poole aastast riisi-oa ja rasvapiruka valikuid tänavabaarides langetan otsuse "all you can eat" sushi koha kasuks ja üritan anda parima ehk süüa nii palju sushit kui Rios jäi söömata ja tulevaste kuude eest kah. Valik on väga lai, väga värske ja maitsev ja seda kõike vaid 11 euro eest! Rios oleks selle eest vaevu ühe taldriku täie kõige odavamate täidistega makisid saanud. Siis lähen pagariärisse ja valin viini saiade ja muude hõrgutiste hulgast ühe välja. Midagi ei ole öelda, toit on siin nii palju parem ja kõik on nii palju odavam (ilmselt odavam ka kui Eestis), nii et mulle hakkab isegi Saksamaa natuke meeldima.


Tagasiteeks valin teise tänava ja ohoo, selgub, et see on miski punaste laternate tänav. Stripibaare ja lõbumajasid jagub mitmeks kvartaliks aga päike on veel liiga kõrgel, et siin suuremat aktiivsust märgata.




 Siis lähen hostelisse, panen silmaklapid pähe ja keeran magama. Järgmine peatus Eesti.


Rio ring sai seekord täis, aga isu sellest kohast ei saanud täis. Loodan varsti tagasi olla.
 Kes tahavad aga ka Riot avastama tulla, saavad seda teha koos minuga juba aastavahetusel KonTiki Reiside kaudu. Reisikava leiate siit:
Aastavahetuseks Andraga Brasiiliasse

2 comments:

  1. Mida Eestis tegema hakkad?

    ReplyDelete
  2. Hehe mu pr esindaja pani just Fbsse kuulutuse selle kohta:) Tegelikult ei piirdu ainult Eestiga vaatan EUs ringi, et mida teha annab

    ReplyDelete