Sunday, December 30, 2012

Esimene jõulupüha Steviega

25. detsember oli Rios 2012 aasta kuumim päev, sooja oli vist 46kraadi. Kui kella 3 paiku pärastlõunal end kodust välja ajasin, et rannas veidi ujuda, siis olid tänavad täiesti inimtühjad, kõik poekesed ja baarid olid kinni, esimesi inimesi kohtasin metroo ümbruses. Pilt muutus totaalselt kui Ipanemale jõudsin...rand oli rahvast nii täis nagu Pärnu rand parimatel päevadel ning rahvast täis oli ka ookean. Kuna siin kaugele eriti keegi ei uju, pigem mängitakse lainetes, siis oli vee äär ka paksult rahvast täis, kõik nautisid vaba päeva ja kuuma ilma.
Päikseloojanguks sättis aga rahvas end Copacabana poole teele, et seal rannal toimuvat tasuta kontserti nautida. Ennustati, et kohale tuleb 500 000 inimest ja rahvast oli tõesti palju aga ruumi oli piisavalt, et nautida head vaadet ja keegi seljas ei ela. Siin on inimesed selles osas üldse väga viisakad ja tundlikud, keegi ei vaju sulle selga nagu Eestis kontserditel tihti juhtub ning kui keegi vajubki kogemata, siis ikka vabandatakse ette taha. Kontserdil esines Gilberto Gil ja Stevie Wonder, mõlemad suurepärased ning kui Stevie mängis Tom Jobimi kuulsat "The Girl of Ipanemat", siis laulis rahvas rahvas täiest kõrist kaasa, sama juhtus kõigi Gili lugude ajal. Väga ilus ja väga tänulik, et selline kontsert mulle kättesaadav oli.
 Väike tõrvatilk oli ka ikka õhtus. Ühel mu sõpradest varastati taskust ära kaamera kõigi meie lahedate kontserdipiltidega. Asi juhtus täpselt sama mudeliga, mida kord oma reisil Costa Ricas kogesin..Ühel hetkel hakkab keegi täiesti ootamatult agressiivselt trügima, nii et paar sekundit valitseb segadus ja tähelepanu hajub, veidi hiljem avastatakse, et midagi on kadunud aga siis on trügija ammu kadunud. Ning tõenäoliselt on trügijaga paaris varas, kes segaduse hetke ära kasutab. Ehk siis..õppige selgeks refleks, et kui keegi hakkab ootamatult agresiivselt trügima, siis ärge jälgige teda, vaid hoidke oma kott ja taskud kõrgendatud tähelepanu all, tõenäoliselt olete teie või teie kaaslane sihikul:)
Lõpuks nägin ära ka jõulupuu. Läksime peale kontserti seda spetsiaalselt vaatama. Tõeliselt kaunis valguse mäng. Esiteks on laguun öösel imeline..ümbritsevad tumedad mäed, ühe mäetipus valgustatud Kristuse kuju, majade valgustusest veepinnale joonistuvad varjud ning siis jõulupuu värvidemäng nagu muinasjutus..Lihtsalt vaatad ja imetled ja ei raatsi magama minna.

No comments:

Post a Comment