Friday, May 3, 2013

Argielu varjuküljed

Olen seda teemat varem ka puudutanud aga vahel keerab kopsu jälle üle maksa ja no kus seda kriitikat siis veel pritsida kui mitte oma blogis.
Brasiillaste kehvade toitumistavade ja toiduvaliku kohta olen juba virisenud küll. Üleeile käisin poes, et osta koogi jaoks võid. Koogi jaoks tahaks muidugi soolata võid. Kujutate ette, et riiulil oli 10 (!) eri sorti võid ja neist vaid üks soolata ning see maksis muidugi poole rohkem kui soolaga võid.
Umbes samasugune ebaõiglus valitseb jogurtite ja koorte osas. 99,9% toodetest on "light" ning üksikud normaalse rasvasisaldusega tooted maksavad umbes 2 korda rohkem. Kuna light tooted on juba ammu kahjulikeks tunnistatud ja kaalulangetamisele nad vastupidiselt paljude arvamusele kaasa ei aita, pigem on vastupidine efekt, siis ajab selline valikuvabaduse puudumine mind igakord vihale.
Järjekorra teemat olen ka juba varem puudutanud, arvasin algul, et see on kõrghooaja või karnevlaihooaja vmt häda aga tundub, et need järjekorrad on sellised aastaringselt. Enne kui nad neid kilekottide üksteise sisse mätsimist ja iga paki eraldi kilekotti pakendamist ei lõpeta, pole ilmselt lootust paranemisele. Huvitav on veel see, kuidas on loodud töökohti. Tuima kala näoga on lisaks kassapidajale kilekotti toppija töökoht ning siis veel alati mingi tähtsam asjapulk, kes käib raharull taskus ringi ja kui keegi julgeb 50realisega maksta (umbes 20euri), siis on ju äärmiselt ebaturvaline nii palju vahetusraha kassas hoida...palju turvalisem on kui see proua oma raharull peos läbi poe jalutab ja niimoodi pidevalt raha vahetab.. tal on alati kaks tuima näoga preilit ka kaasas, turvade moodi nad pole, pigem jälgivad prouat ja õpivad vist midagi.
Aga no mis sa ikka võõral maal targutad, vaata ja lihtsalt imesta:)

No comments:

Post a Comment